Ukupno prikaza stranice

utorak, 23. listopada 2012.

LOUISE HAY

Louise Hay - kako iscijeliti duh i tijelo
afirmacijeNažalost, vrijednost zdravlja najčešće shvatimo tek kada ga izgubimo.

Od tog trenutka pa nadalje krećemo u borbu za povratak u prirodno stanje ravnoteže.

No tijekom tog često dugog i mukotrpnog procesa rijetko smo voljni zagledati se dublje ispod površine i potražiti pravi uzrok svojeg problema.

Drugim riječima, pri takvom stanju stvari najčešće se bavimo rješavanjem posljedica, a malo ili nimalo traženjem i rješavanjem uzroka.

Međutim, čovjek nije samo tjelesno, nego i duhovno biće.

Iscjeljenje tijela i tjelesnih tegoba nikada ne može biti u potpunosti uspješno ako se pritom ne pozabavimo i iscjeljenjem  duhovne razine, odnosno, naših misli i emocija.


Malo poznati uzrok većine bolesti


Ono o čemu najčešće ne vodimo računa, je činjenica da će problemi nagomilani na emotivnoj i mentalnoj razini prije ili poslije uzrokovati probleme na fizičkoj razini.

Zašto je tako? Zato što svaka misao posjeduje određenu vibraciju, ili frekvenciju. Ako je ta vibracija negativna, logičnim slijedom izazvat će negativne posljedice.

Dakako, moguć je i suprotan efekt - pozitivnim mislima i načinom razmišljanja, možemo promijeniti naše zdravstveno stanje na bolje.

Louise Hay, osnivačica pokreta samopomoći i začetnica ideje da pozitivnim stavom možemo promijeniti svoju stvarnost, već odavno je uočila važnost načina na koji razmišljamo.

Godine 1976. napisala je svoju prvu knjigu o tome kako iscijeliti svoje tijelo, koja se općenito drži mjerodavnom za mentalne uzroke nastanka bolesti.

1986. objavljuje obnovljeno i prošireno izdanje pod naslovom ''Kako iscijeliti duh i tijelo''. 


Sami kreiramo vlastitu budućnost


Louise Hay smatra da svakom svojom mišlju kreiramo vlastitu budućnost, a misao možemo u bilo kojem trenutku promijeniti.

U skladu s tim, stanje našeg duha odgovorno je za nastanak tjelesnih oboljenja, kao i za sve negativnosti koje nam se događaju u životu.

Po svemu sudeći, Louise Hay potpuno je pravu. Poznata, i često olako shvaćena teorija koja tvrdi da je uzrok svih problema samo u našoj glavi, zapravo je točnija nego što bismo na prvi pogled pomislili.

Tu takozvanu ''newagersku tlapnju'', u današnje vrijeme potvrđuju čak i kvantni fizičari.

S gledišta kvantne fizike, sve što postoji u svemiru samo je energija različitog stupnja gustoće.

U skladu s tim, i svaka naša misao nije ništa drugo nego određeni energetski oblik, a energija je - kao što nas fizika uči - prisutna posvuda, neuništiva i  prelazi iz oblika u oblik.

Prelazi iz oblika u oblik? Da, i upravo stoga izuzetno je važno shvatiti moć koju posjeduju naše misli i način na koji one kreiraju našu realnost.


Želite li biti zdravi, razmišljajte pozitivno!


U praksi, to znači sljedeće: želite li biti zdravi, voljeni ili imućni, razmišljajte o zdravlju, ljubavi i prosperitetu, a  ne o bolesti ili neimaštini.

Jer to  je ono što želite izbjeći ili se toga riješiti, a ne privući ili zadržati.

Iskoristite li energetski potencijal vlastitih misli na konstruktivan, umjesto na destruktivan način, on će ubrzo u vašoj stvarnosti materijalizirati pozitivan ishod.

Prema Louise Hay, naša podsvijest prihvatit će ono u što vjerujemo.

Stoga savjetuje da se na putu iscjeljenja duha i tijela prije svega riješite tereta prošlosti, te oprostite sebi i svakome tko vam je ikada bilo čime naudio.


Naučite se voljeti sebe


Sljedeći korak u tom procesu svodi se na razvijanje ljubavi prema sebi i prihvaćenje sebe u cijelosti.

Louise Hay tvrdi da, ako stvarno volite sebe i ako se prihvaćate, sve vam polazi od ruke i na svakom koraku događaju vam se mala čuda.

Zdravlje vam se poboljšava, zarađujete više novca, imate više sreće u ljubavi, i sve se to događa bez puno truda.

Ljubav prema sebi stvorit će ozračje sigurnosti i uz pomoć svijesti o vlastitoj vrijednosti privući brojna pozitivna rješenja problema koji su nas dotad mučili.

Usto, nužno je pozabaviti se vizualizacijom poželjnih ciljeva, te izgradnjom novih misaonih obrazaca.

U tom segmentu izuzetno je važno naučiti razmišljati u pozitivnom obliku.


Pomaknite se s mrtve točke


Nažalost, navikli smo govoriti i razmišljati o onome što ne želimo, no takvo lamentiranje ne donosi promjenu.

Želimo li se uistinu pomaknuti s mrtve točke, moramo se prestati boriti protiv negativnog i umjesto ''ne želim'' početi misliti i govoriti ''želim''.

No, želja sama po sebi neće biti dovoljna da bi nam se ciljevi i ostvarili.

Želja je nužna kao motivirajući segment, no ako je mentalno ne pomaknemo u energetsko polje ostvarenja, ostat će tamo gdje ste je i poslali – u energetskom polju želja.

Iz tog razloga o svojim željama morate početi misliti i govoriti kao da već jesu dio vaše stvarnosti. Naprimjer: ja jesam (zdrav,  voljen, imućan...) ili, ja imam (novi posao, kuću, automobil...)

Također, kakvu god promjenu željeli ostvariti, ona ne smije biti izrečena u budućem vremenu, poput razmišljanja na način ''ja hoću'' ili ''ja ću imati''.

Naime, naša podsvijest vrlo je poslušna, i ako nešto izjavimo u budućem vremenu,  poslat ćemo želje u budućnost, daleko izvan  našeg dosega.

Kako bi se sve navedeno i ostvarilo, nužna je praksa. Morate naučiti pozitivno razmišljati, a to se neće dogoditi preko noći.

No Louise Hay tvrdi da upornim radom i svakodnevnim višekratnim ponavljanjem pozitivnih afirmacija bez sumnje možete privući željene ishode.

Takvim pristupom ništa ne gubite, a možete mnogo toga dobiti.

Stoga, ne oklijevajte. Moć ostvarenja vaših snova oduvijek je bila samo u vama. Osvijestite je i budite kreatori vlastita života.


Želite saznati više? Pročitajte: Louise Hay - tabela uzroka bolesti i afirmacija
 

Nema komentara:

Objavi komentar