Ukupno prikaza stranice

subota, 25. veljače 2012.


 Cordyceps

Cordyceps je adaptogen. Jedna riječ koja objedinjuje rijetke proizvode koji su istovemeno netoksični, nemaju nuspojava, otporni su na fizički, kemijski, biološki stres te imaju uravnotežujući utjecaj na organizam. Cordyceps povećava energiju ako je tijelo iscrpljeno ili smanjuje količinu energije ako je tijelo pod prevelikom stimulacijom. Istraživanja o benefitima Cordycepsa su brojna i otkriveno je kako on je učinkovit.

U tretmanu protiv onkoloških bolesti i karcinoma. Istraživači sa Sveučilišta u Nottinghamu tvrde kako je Cordyceps vrlo učinkovit u tretmanu protiv raka jer zaustavlja rast, podjelu i razmnožavanje stanica raka u tijelu.

Cordyceps jača imunitet tijela pospješujući aktivnost leukocita dajući tako tijelu snagu i moć. On uništava stanice karcinoma uspostavljajući alkalnu okolinu kako bi mogli djelovati T-leukociti i uništava otrove koje stanice karcinoma luče na zdravo tkivo. Istraživanja su pokazala da Cordyceps povećava NK stanice koje su prva linija obrane protiv infekcija i bolesti u našem tijelu.

Cordyceps je moćan afrodizijak za muškarce i žene koji djeluje bez nuspojava na srce ili neke druge organe. Klinička ispitivanja provedena na Sveučilištu Hunan u Kini pokazali su da je Cordyceps učinkovit u opuštanju glatkog mišićnog tkiva penisa, povećava protok krvi, što je rezultiralo erekcijom. Može poboljšati libido i kvalitetu života u muškaraca i žena. U studiji koja je uključila dvjesto muškaraca sa smanjenim libidom ili sa seksualnim problemima, 64 posto ispitanika koji su koristili Cordyceps prijavilo je značajno poboljšanje seksualne funkcije.

Cordyceps poboljšava plodnost povećavajući broj i pokretljivost spermija. Prema studiji koja je objavljena u Guo YZ. J Modern Diagnostics Therapeutics 1986 godine dvadeset dva muškaraca s niskim brojem spermija koristila su Cordyceps osam tjedana. Rezultati su pokazali povećanje broja spermija za 33 posto.

Cordyceps ima imunomodelirajuća svojstva pa snižava prekomjerni imunitetet. Koristan je kod autoimunih bolesti poput alergija, dijabetesa, reumatoidni artritisa, psorijaze, lupusa, kolagenoza, limfoma i drugih. Danas je Cordyceps vodeći proizvod protiv autoimunih bolesti. Potpuno je prirodan i bez štetnih djelovanja.

Cordyceps je izvrstan prirodni antibiotik i kao takav izvrsno djeluje na veliku većinu bakterija kao što su streptokok, pneumokok, zlatni stafilokok, eširihija koli i druge. Otpornost nekih drugih bakterija na Cordyceps nije dokazana.

Cordyceps ima protuupalno djelovanje. Poznato je da upale u 90 posto slučajeva uzrokuju bolesti.

Cordyceps je jedini pripravak na svijetu koji obnavlja tkivo bubrega i mjehura. Osobe s bolesnim bubrezima i mjehurom pate od povišenog krvnog tlaka, proteinurije i anemije. Studije su pokazale da tridesetodnevna terapija Cordycepsom može smanjiti krvni tlak za do 15 posto te znatno smanjiti količina proteina.

Kod smanjene aktivnosti pluća, kao pomoć od tuberkuloze, astme te emfizema pluća, korištenje Cordycepsa može postići vrlo dobar učinak.

Cordyceps može umjereno i dugotrajno povećati krvotok koronarnih žila i regulirati odnos kalcija i fosfora u krvi. Cordyceps usporava nastajanje tromba kolagenog podrijetla u arterijama i daje vrlo značajne rezultate. Brojne studije su pokazale povoljno djelovanje Cordycepsa na poremećaje srčanog ritma kao što su srčane aritmije i kronična zatajenja srca.

Hepatitis, ciroza jetre. Cordyceps neposredno poboljšava funkciju jetre te djeluje na prevenciju ciroze jetre.

Cordyceps može poboljšati stanje kod osoba koje boluju od leukemije sprečavajući njezin prijelaz u zloćudnu fazu. Vrlo je učinkovit i kod trombocitopenične purpure. Stručne studije pokazuju da korištenje Cordycepsa značajno poboljšava aktivnost NK stanica kod zdravih pojedinaca, kao i kod oboljelih od leukemije. Cordyceps pojačava aktivnost NK stanica u zdravih osoba za 74 posto, a aktivnost NK kod oboljelih od leukemije za čak 400 posto, otkrila je studija objavljena u Chinese J Integrated Traditional Western.

Cordyceps ima antitoksično djelovanje i može poboljšati dinamiku jetrenih stanica, bubrega, pluća i izmjenu tvari u cijelom organizmu što omogućuje izbacivanje toksičnih tvari iz tijela među kojima su i toksični ostaci od lijekova.

Cordyceps jača izdržljivost i poboljšava sportske rezultate. Smanjuje bol u mišićima, pospješuje oporavak, poboljšava sportsku izvedbu.

Cordyceps pojačava energiju. U kliničkim istraživanjima koja su uključivala starije osobe koje su se žalile na umor, nakon tridesetodnevnog korištenja Cordycepsa, 92 posto ispitanika pokazalo je smanjenje umora, kod njih 89 posto smanjio se osjećaj hladnoće, a kod njih 83 posto smanjile su se vrtoglavice. Cordyceps povećava staničnu bioenergiju za više od 55 posto.

1 komentar: