Ukupno prikaza stranice

petak, 25. svibnja 2012.

BACHOVE KAPI

Kako djeluju Bachove kapi?

Bachove cvjetne kapi djeluju kao katalizator da se uspostavi duševna ravnoteža - tamo gdje čovjek nije "više potpuno svoj" postati će "potpuno svoj" (dr. Bach).
Bachova cvjetna terapija nam pomaže da prolaznim negativnim duševnim stanjima (kao što su nestrpljenje, nesigurnost, ljubomora, malodušnost, napetost, strah, razdražljivost, ljutnja i slično) čiji je uzrok slabost ljudskog karaktera, lakše izađemo na kraj i sami se dovedemo u ravnotežu.
Dugoročni cilj Bachove cvjetne terapije je čistoća duše, a tim što je moguće više razvoj i stabilnost osobe (ličnosti). Iz tog indirektno slijedi velika snaga i izdržljivost protiv duševnih i psihosomatskih poremećaja.

Primjena Bachovih kapi u tri točke:


1. Preventiva duševnog stanja - jačanje karaktera, uravnoteženje disharmoničnog duševnog stanja (nrp. resignacija, ljubomora, nesigurnost, ogorčenost, bespomoćnost, zdvojnost, mržnja, bijes, napetost...)
2. Treman akutnih stresnih psihičkih stanja i životnih kriza, npr. kod gubitka posla, problematičnih međuljudskih odnosa na poslu, konfilknih odnosa u vezi, kod odgoja djece, problema s učenjem, itd.
3. Popratni tretman akutnih ili kroničnih bolesti (dopuna liječničkom tretmanu) posebno pomaže kod poteškoća sa psihovegetativnom simptomatikom, npr. kod smetnji spavanja, neurodermitisa, psorijaze, kod dječjih problema u razvoju, kao postoperativne podrške nakon operacije karcinoma, infarkta, itd.

  Edward Bach (1886-1936)
Edward Bach pronašao je određene biljke sa energetskim potencijalom koje ciljano na suptilnoj razini harmoniziraju negativno duševno stanje. On ih je nazvao Happy of the plant world, a mogu služiti kao katalizator transformacije našeg višeg sobstva ili unutrašnjih ličnosti.
Bolest nije strahota ili karma nego jedino i samo korektor ili alat kojim se naša duša koristi da nas na naše greške upozori, kako bi nas od još nekih zabluda odvratila i tako nas spriječila da još veću štetu napravimo te nas dovodi nazad na put istine i svjetla, od kuda nikada nismo ni trebali otići. (dr. Edward Bach)
Bachovih 38 cvjetnih kapi obuhvaća sva osnovna negativna duševna stanja ljudskog karaktera i uravnotežuje ih u zatvorenom sistemu.

Koja su ograničenja djelovanja Bachovih kapi?

Bilo bi krivo djelovanje Bachovih kapi dovesti u direktnu povezanost s tjelesnim simptomima bolesti. Bachova terapija spada puno više u područje "higijene karaktera" ili "preventive duševnog zdravlja". Zbog toga Bachove cvjetne kapi mogu koristiti kao preventiva i kao podrška stručnom tretmanu kojeg ne zamjenjuje.

Metode iscjeljivanja Ljubice Kos Rosandić

Prva faza je utvrđivanje stanja organizma na temelju čega se izrađuje odgovarajući pripravak koji djeluje na utvrđeno oboljenje, ali i na cijelo psihofizičko uravnoteženje organizma.

Da li je potrebno osobno doći terapeutu kako bi se dobila terapija?

Nije nužno. Potrebno je odgovoriti na upitnik i preparati se mogu poslati poštom, a prema potrebi se dogovori termin konzultacija.

1 komentar: