Ukupno prikaza stranice

petak, 26. srpnja 2013.

GLUTEN

             Sastojak koji opasno oštećuje probavu

Sve veći broj znanstvenih istraživanja ukazuje na snažnu povezanost nepodnošljivosti glutena iz žitarica s autoimunim bolestima. Gluten je uzrok mnogih kroničnih bolesti.
Brojni znanstvenici dolaze do zaključka kako je oštećenje probavnog trakta uslijed nepodnošljivosti glutena uzrok autoimunim bolestima, kao što su dijabetes tipa 1, lupus, poremećen rad štitnjače i dr.

                Zbog profita i pohlepe šopaju nas aditivima

Procjenjuje se da devet od 10 osoba koje ne podnose gluten za to ne znaju. Dakle, na jednu dijagnosticiranu celijakiju, postoji još devet osoba čije tijelo ne podnosi gluten iz žitarica, a koje to ne znaju. Većina ovih osoba pati od kroničnih autoimunih bolesti čiji uzrok ne znaju i za koje uzimaju lijekove prepisane od strane liječnika.
Cijela moderna medicina orijentirana je na otkrivanje i liječenje simptoma bolesti, a ne na otkrivanje uzroka. Tako se prepisuju lijekovi kojima se pokušavaju suzbiti simptomi bolesti, a ne liječiti uzrok, koji najčešće nije niti otkriven. Na ovaj način ne može doći do ozdravljenja i čovjek se pretvara u doživotnog pacijenta te redovitog potrošača lijekova. Industrija lijekova je jedna od četiri najprofitabilnije industrije u svijetu, uz drogu, oružje i pornografiju, s najvećim obrtajem novca, koji se broji u stotinama milijardi dolara godišnje.

Nema komentara:

Objavi komentar