Ukupno prikaza stranice

utorak, 3. rujna 2013.

PASTA ZA ZUBE OD KOKOSA

Kokosovo ulje


Kokosovo ulje sadrži srednje lančane zasičene masne kiseline (MCFA) koje naše tijelo lako probavlja i apsorbira u jetri pretvarajući ih odmah u energiju ( u gorivo za mozak i mišiće) . Sadrži i zdrave masne kiseline poput laurinske, kaprilne i kaprinske koje sadrže antibakterijska, antivirusna i antimikotična svojstva te zbog toga jača imuni sistem. Ono nije dobro samo za jesti već je vrlo hranjivo i za kožu. Održava vezivno tkivo snažnim što sprječava nastajanje bora i obješenost kože. Vrlo je otporno na visoke temperature pa je odlično za prženje i pečenje. Kad vas uhvati želja za slatkim pogotovo u poslijepodnevnim satima pojedite žličicu kokosovog ulja da zaustavite napast. Ja ga ne volim zapravo baš jesti samog pa si onda u tim trenucima napravim čaj i otopim ga u njemu. Kao masnoću u kolačima koristim isključivo kokosovo ulje. Na njemu pečem palačinke i kokice. Mom sinu koji ne voli putar, mažem ga na kruh. Stavljam ga u jutarnje kašice od zobenih pahuljica i voća. Koristim ga cijelo ljeto kao zaštitu od sunca i perem s njim zube.

Pasta za zube- 3 žlice kokosovog ulja, 3 žlice sode, 3 kapi ekstrakta sjemenki grejpa i 9 kapi eteričnog ulja poput mente ili cimeta. Ulje malo zagrijte da se otopi te sve izmiješajte. Koristite je kao i svaku drugu pastu.

1 komentar:

  1. Koristim kokosovo ulje za kuhanje, ali čula sam da je i jako dobro za desni! Nisam znala da se može napraviti pasta za zube od njega. Zanima me kakve je konzistencije kada se peru zubi, da li se jako brzo topi?

    OdgovoriIzbriši