Ukupno prikaza stranice

srijeda, 18. rujna 2013.

SIROVA ISHRANA

   KAO ŠTO IMAMO ŽIVU I NEŽIVU VODU TAKO IMAMO I ŽIVU ODNOSNO NEŽIVU HRANU. ŽIVA HRANA POSTAJE NEŽIVA ČIM JE TERMIČKI "UBIJEMO". ZNANSTVENO JE DOKAZANO DA ENZIMI U HRANI MOGU EGZISTIRATI DO 49 STUPNJEVA. TO JE UJEDNO I TOČKA DO KOJE LJUDSKO TIJELO NE PODLIJEŽE OPEKOTINAMA. ZNAČI OD 50 PA NADALJE SVE ŠTO JE ŽIVO ODUMIRE ODNOSNO NASTAJU TRAJNA OŠTEĆENJA. TAKO JE I SA HRANOM, A POSLJEDICE SE MANIFESTIRAJU NA TAJ NAČIN DA SE UNIŠTAVAJU ENZIMI,MINERALI,VITAMINI PA TIME I SAMA ENERGETSKA VRIJEDNOST HRANE.DAKLE AKO KAŽEMO DA JE HRANA TERMIČKI OBRAĐENA,TO U STVARI ZNAČI DA JE NJENA ENERGETSKA VRIJEDNOST = 0.
HRANA KOJA U SEBI NE SADRŽI ENZIME A ENZIMI SU PRETVARAČI HRANE U ENERGIJU, NE ISPUNJAVA SVOJU SVRHU TJ. MOŽEMO JE NAZVATI NEŽIVOM. NEKE ENZIME LJUDSKO TIJELO SAMO PROIZVODI U SVRHU PRETVARANJA HRANE U ENERGIJU, NO TERMIČKOM OBRADOM SE UNIŠTI KOMPLETAN ASORTIMAN HRANJIVIH ENERGETSKIH TVARI TAKO DA SE  ORGANIZAM DODATNO MUČI I TROŠI ENERGIJU NA PROIZVODNJU ENZIMA A NE OBNOVI ZALIHE ENERGIJE KOJE SE UTROŠE NE SAMO NA PROIZVODNJU ENZIMA VEĆ I NA CIJELI PROGRAM PROBAVE NEŽIVE HRANE. VELIKA VEĆINA LJUDI SMATRA DA JE HRANA JEDINI IZVOR ENERGIJE ,NO ZAKLJUČAK KOJI PROIZLAZI IZ NAVEDENIH ČINJENICA GOVORI NAM DA TO BAŠ I NIJE TAKO.  AKO VELIKA VEĆINA LJUDI KOJI KONZUMIRAJU ISKLJUČIVO NEŽIVU HRANU,JOŠ UVIJEK ŽIVE, EGZISTIRAJU,FUNKCIONIRAJU ZNAČI DA SE ENERGETSKI DOPUNJUJU I IZ DRUGIH IZVORA ENERGIJE. NO TO JE TEMATIKA ZA JEDNU DRUGU PRIČU,SADA SE ŽELIM ZADRŽATI ISKLJUČIVO NA ISHRANI.
JAVNA JE TAJNA DA LJUDSKI ORGANIZAM NE MOŽE PROIZVESTI ENZIME ZA PRERADU MESA I MLIJEKA. INTERESANTNO , OD MALIH NOGU SU NAM USAĐENA UVJERENJA  DA JE TO NAJBITNIJA
PREHRANA I NA TOME SE BAZIRAMO KROZ CIJELI SVOJ ŽIVOTNI VIJEK,ŠTO NARAVNO S VIŠEGODIŠNJOM KONZUMACIJOM STVARA ODREĐENE ZDRAVSTVENE PROBLEME. ZAŠTO? JER SE ORGANIZAM MUČI I NEPOTREBNO TROŠI NA STVARIMA NA KOJIMA TO UOPĆE NE BI TREBAO. PA KRAVLJE MLIJEKO JE STVORENO ZA MLADO KOJE SE U PRVOJ GODINI ŽIVOTA RAZVIJE DO 200 KG A DA NE GOVORIM ŠTO SE SA TIM MLIJEKOM DEŠAVA U NEKOM PROIZVODNO-PRERAĐIVAČKOM PROCESU I ŠTO SE SVE NE DODAJE U NJEGA A SVE KAO IZ NEKAKVIH
"OPRAVDANIH" RAZLOGA I  POD OKRILJEM "BRIGE" ZA LJUDSKO ZDRAVLJE.VJEROVATNO DOSTA LJUDI NITI NE ZNA DA SE TRAJNA MLIJEKA PREPAKIRAVAJU KAD IM ISTEKNE ROK UPOTREBE I TO ČAK ZAKONSKI JE DOZVOLJENO DO PET PUTA,NARAVNO OPET NAKON ODREĐENE PRERAĐIVAČKE PROCEDURE, ŠTO SE MOŽE NA DONJEM DIJELU PAKIRANJA PROVJERITI,ZNAČI NA PODNOM DIJELU AMBALAŽE.  TO JE NAVEDENO NA POTPUNO NERAZUMLJIV NAČIN,TAKO DA OBIČAN LAIK UOPĆE NE RAZUMIJE O ČEMU SE TU RADI I ZA ŠTO SLUŽE TE OZNAKE A ZAKONSKI JE  "OZNAČENO".

DALJE, MESO ,ZA ČIJU RAZGRADNJU LJUDSKI ORGANIZAM UOPĆE NE PROIZVODI ENZIME,KROZ SVOJ UZGOJ PRIMA MNOGOBROJNA CJEPIVA,HORMONE TKO ZNA KAKVE I ZA ŠTO SVE NE, KOJE KRAJNJI POTROŠAČ NA KRAJU UNOSI U SEBE. NEĆEMO DALJE,I TO JE VEĆ PREVIŠE.

ŠEĆER,BIJELI KONZUMNI ŠEĆER,OPĆE JE POZNATA STVAR DA UTJEČE
NA RAD GUŠTERAČE I REMETI PROIZVODNJU INZULINA ŠTO DOVODI DO ŠEĆERNE BOLESTI ALI POSTOJI JOŠ JEDNA NUS POJAVA DUGOTRAJNE KONZUMACIJE ŠEĆERA A TO JE OVISNOST.
KAKO DRUGAČIJE OBJASNITI PREVELIKU POTRAŽNJU SLATKIŠA KOD DJECE?

KRUH NAŠ SVAGDAŠNJI. DANAS UISTINU POSTOJI NA DESETINE VRSTA KRUHA. NO KAKO ZNATI KOJI JE PRAVI? SVAKODNEVNA POTREBA ZA KRUHOM,NAVELA JE LJUDE DA RAZMIŠLJAJU O TOME
KOJI BI KRUH TREBAO BITI BLAGOTVORAN ZA VLASTITI ORGANIZAM.
VEĆ I VRAPCI NA GRANAMA ZNAJU DA JE BIJELO BRAŠNO I BIJELI KRUH NAJBOLJE IZBJEĆI,PA PRIBJEGAVAJU TAMNIJIM NIJANSAMA BRAŠNA ODNOSNO KRUHA. NO PRAVA POANTA NIJE U VRSTI BRAŠNA NEGO U KVASCU.JEDINI PRAVI KRUH JE ONAJ KOJI SE NE MOŽE SPLJESNIVITI TJ. POKVARITI. A TAKVOG NE MOŽETE NAĆI NA POLICAMA BILO KOJEG DUĆANA ILI PEKARE.ZAŠTO? ZATO JER SVI KORISTE INDUSTRIJSKI KVASAC U KOJI SU UGRAĐENE KULTURE TRULJENJA I STAVLJAJU GA U SVE VRSTE KRUHA I PECIVA.TO JE TOLIKO RAŠIRENO DA LJUDI UOPĆE NE MOGU SHVATITI  A TIME NITI PRIHVATITI ČINJENICU DA UOPĆE  POSTOJI MOGUĆNOST DA KRUH MOŽE I NAKON DUŽEG STAJANJA OSTATI NEPOKVAREN TJ. BEZ PLIJESNI. JA SAM IMAO TU SREĆU DA SAM SAZNAO ZA STARINSKI RECEPT SPRAVLJANJA KRUHA, NA STARI BAVARSKI NAČIN GDJE MNOGI JOŠ ČUVAJU TRADICIJU I RECEPTURU RAŽENOG KRUHA NA BAZI KISELOG TIJESTA OD KOJEG SE SVAKI PUTA OSTAVI DIO ZA SLJEDEĆE SPRAVLJANJE. KISELO TIJESTO OD RAŽENOG BRAŠNA,BRAŠNA KOJE JE NAJBLAGOTVORNIJE ZA LJUDSKI ORGANIZAM,PRIVLAČI NA SEBE "DOBRE" BAKTERIJE KOJE NEĆE DOZVOLITI BAKTERIJAMA TRULJENJA DA PREUZMU VLAST NAD NJIHOVIM KRUHOM PA STOGA TAKAV KRUH NE MOŽE BITI PLJESNIV,VEĆ SE SAMO OSUŠI I TO JE TO. ŠTO ZNAČI ZA ORGANIZAM SVAKODNEVNO UNOŠENJE TVARI KOJE NE MOGU TRUNUTI U
NJEMU, NIJE POTREBNO PREVIŠE OBRAZLAGATI.

SAMO JOŠ JEDNU STVAR ŽELIM NAGLASITI A KOJA JE TAKOĐER BITNA,TOKSINI I LOŠE BAKTERIJE KOJE SVAKODNEVNO UNOSIMO U SEBE , UNOSIMO U ODREĐENOM OMJERU KOJI JE OTPRILIKE OVAKAV:
90% UNOSIMO KONTAMINIRANIM MESOM DOK 10% UNOSIMO OD PRSKANJA VOĆA,POVRĆA,ZAGAĐENJA VODE I ZRAKA. SA OVIH 10% ORGANIZAM SE MOŽE BEZ VEĆIH PROBLEMA BORITI, NO ONIH 90% I TO NAKON DUŽEG VREMENSKOG PERIODA ,MORA OSTAVITI TRAGA NA LJUDSKOM ZDRAVLJU.ZATO SVOJ GLAS DAJEM ISKLJUČIVO SIROVOJ HRANI UZ NAPOMENU DA SE MNOGE BOLESTI DANAŠNJICE MOGU RIJEŠITI UPRAVO TAKVOM ISHRANOM.
   


Nema komentara:

Objavi komentar