Ukupno prikaza stranice

subota, 8. veljače 2014.

MASNA JETRA

Prirodni ljekovi za lječenje masne jetre

Masna jetra je postala vrlo uobičajena bolest među mladima u današnje vrijeme.

Uzrok su, naravno, njihove nezdrave prehrambene navike. Ukoliko imate ovaj problem, nikako ga ne bi trebali ignorirati. Vrlo je važno liječenje masne jetre čim je uspostavljena dijagnoza. To je zbog toga što slojevi masnoće u jetri rastu s vremenom i tada mogu izazvati ozbiljne probavne smetnje. U nastavku pogledajte neke konkretne mjere koje vam mogu pomoći kod ovog problema.

1. Ne jedite masnu hranu.

Ulje sadrži masti i to čini stvari još gorim za osobu koja pati od masne jetre. A osim toga, sposobnost jetre da luči probavne sokove uveliko je smanjena. Dakle, masna hrana će samo izazvati probavne smetnje i mučninu.

2. Brzo hodanje.

Trebate vježbati kako bi stimulirali vaše unutarašnje organe da ostanu zdravi i da pravilno funkcionišu. Hodanje pomaže da jetra ostane zdrava i da izlučuje enzime za probavu.

3. Joga.

Neke joga poze pomažu da povećate cirkulaciju krvi u trbuhu i na taj način stimuliraju jetru. Jedan od najboljih načina za liječenje masne jetre je da isprobate neke joga poze.

4. Zeleno lisnato povrće.

Prvo, zeleno povrće nema masti. Drugo, ono sadrži puno antioksidansa koji pomažu da izbacite toksina iz jetre.

5. Prestanite jesti kisele namirnice.

Kisele namirnice poput kiselih krastavica, limuna i sl. nisu dobre za jetru. Morate izbaciti kisele namirnice kada imate problema s jetrom.

6. Prestanite piti alkohol.

Jedan od glavnih uzroka masne jetre je alkohol. Većina ljudi koji piju prekomjernu količinu alkohola završe s ovim problemom. Mnoga alkoholna pića debljaju i zbog toga se dodatne masnoće talože na jetri. Morate totalno prestati piti alkohol.

Nema komentara:

Objavi komentar