Ukupno prikaza stranice

srijeda, 5. lipnja 2013.

CIMET I MED

Cimet i med: Mješavina koja liječi skoro sve



Utvrđeno je da mješavina meda i cimeta liječi veći broj oboljenja te ga naučnici širom svijeta prihvataju kao djelotvoran lijek. Takođe, omiljeni pčelinji proizvod se može korisititi u liječenju bez ikakvih nuspojava. Pogledajte koja se oboljenja mogu liječiti pomoću cimeta i meda (prema istraživanjima zapadnoevropskih naučnika).

 Srčana oboljenja: Napravite pastu od meda i cimeta te je nanosite na hljeb umjesto džema ili drugih namaza i redovno je jedite za doručak. Istraživanja pokazuju da ovakav doručak smanjuje holesterol i rizik od srčanog udara. Takođe, osobe koje su već imale srčani udar, mogu smanjiti rizik od sledećeg konzumiranjem pomenute mješavine.
Redovna upotreba pomenute mješavine ublažava gubitak daha i jača rad srca te revitalizira vene i arterije.

Ujedi insekata: Uzmite jedan dio meda i dva dijela mlake vode te dodajte kašičicu cimeta. Miješajte dok ne dobijete pastu koju ćete blago masirajući nanijeti na bolno mjesto. Bol nestaje u roku od dva minuta.

Artritis: Osobe koje pate od artritisa mogu svakodnevno uzimati, ujutro i uveče, 250 ml tople vode da dvije kašike meda i jednom kašičicom cimeta. Ako se redovno uzima, može se ublažiti i hronični artritis.

Opadanje kose: Osobe koje pate od gubitka kose ili ćelavosti, prije pranja kose potrebno je da nanesu mješavinu od toplog maslinovog ulja, jedne kašike meda, jedne kašičice cimeta i da nakon petnaest minuta isperu.


Infekcije mokraćnog mjehura: U čašu mlake vode dodajte 30 grama cimeta i jednu kašičicu meda te popijte. Pomenuta mješavina uništava bakterije u mokraćnom mjehuru.

Zubobolja: Napravite pastu od jedne kašičice cimeta i pet kašičica meda i nanesite je na bolni zub. Možete nanositi tri puta dnevno sve dok zub ne prestane da boli.

Prehlada: Nebitno da li se radi o najobičnijoj ili o ozbiljnoj prehladi, uzimajte tri dana 15 ml toplog meda sa ¼ kašičice cimeta. Ovaj lijek će izliječiti hronični kašalj, prehladu i pročistiti sinuse.

Bol u stomaku: Cimet i med, kada se uzimaju zajedno, smiruju nemirni želudac te pomažu kod liječenja čireva na želucu.

Imunitet: Dnevna upotreba meda i cimeta jača imunitet te štiti organizam od napada virusa i bakterija. Istraživanja pokazuju da med sadrži obilje vitamina te da njegova redovna upotreba jača bijela krvna zrnca koja se bore protiv bakterija i virusnih oboljenja.

Loša probava: Pospite cimet po 30 grama meda i konzumirajte prije obroka. Mješavina ublažava kiselinu u želucu te pomaže varenje i najtežih obroka.
Bubuljice: Napravite pastu od tri kašike meda i kašičice cimeta te je nanosite na bubuljice prije spavanja i ujutro ispirajte mlakom vodom. Ako se redovno nanosi dvije sedmice, bubuljice nestaju “kao rukom odnesene”.
Kožne infekcije: Mješavina jednakih količina cimeta i meda liječi skoro sve vrste kožnih infekcija.
Loš zadah: U toplu vodu dodajte jednu kašičicu meda i cimeta te dobijenom mješavinom isperite grlo i usta. Imaćete svjež dah tokom cijelog dana.

1 komentar:

  1. Pozdrav! Nevjerovatno je koliko u zadnje vrijeme čitam o blagotvornom djelovanju cimeta i meda u kombinaciji! Jednostavno ne razumijem kako može biti tako dobar za sve? Morat ću svakako početi koristiti ovaj pripravak!

    OdgovoriIzbriši