Ukupno prikaza stranice

srijeda, 23. listopada 2013.

ČAJ OD ĐUMBIRA

Ovaj napitak čisti organizam u samo nekoliko gutljaja



Potrebne su vam četiri šalice vode, dva komada svježeg đumbirovog korijena, a po želji možete dodati i limun, limetu te med čiji su korisni učinci za organizama nadaleko znani. Proces pripreme kreće tako što se đumbir oguli i nareže na tanke ploške, a potom se stavlja u vrelu vodu i na laganoj vatri kuha 20-ak minuta. U napitak možete dodati med i limun te ga konzumirati u svako doba dana i noći.

Muku mučite s lošom probavom, lijek za takvo stanje je đumbir. Osim toga ovaj začin koristan je za ublažavanje stresa, a nazivaju ga i melemom za želudac i crijeva. Vašim saveznikom može postati i u borbi protiv gripe, prehlade, mučnina, a koristan je i za podizanje imuniteta.

Stoga, bez obzira na trenutno stanje organizma pripremite ovaj više nego koristan čaj. Potrebne su vam četiri šalice vode, dva komada svježeg đumbirovog korijena, a po želji možete dodati i limun, limetu te med čiji su korisni učinci za organizama nadaleko znani.

Proces pripreme kreće tako što se đumbir oguli i nareže na tanke ploške, a potom se stavlja u vrelu vodu i na laganoj vatri kuha 20-ak minuta. U napitak možete dodati med i limun te ga konzumirati u svako doba dana i noći.

Nema komentara:

Objavi komentar